ArchiefNieuwsbrief

Nieuwsbrief November 2020

By 5 november 2020 No Comments

Oorlog om Nakorno Karabach

Niet alleen de Corona problematiek treft Armenië zwaar. Ook is er een oorlog uitgebroken tussen Armenië en buurland Azerbeidzjan over de zeggenschap van het gebied Na-korno Karabach. Dit brengt veel onrust, spanning en menselijk leed teweeg. Stichting Asmik leeft intens mee met de bevolking. In het bijzonder met de mensen die direct be-trokken zijn bij onze organisatie.

Actie ‘Thuis voor ieder kind’

Afgelopen maanden hebben 60 vrijwilligersorganisaties zich ingeschreven voor de actie ‘Thuis voor ieder kind.‘ Een initiatief van Stichting Wilde Ganzen. Asmik behoorde tot de 8 finalisten die 27 oktober j.l. een presentatie mochten houden. Alle 8 inzendingen werden met veel passie en betrokkenheid voor het voetlicht gebracht. De 3 winnaars mochten een bedrag van 3000 tot 10.000 € besteden aan hun ingezonden project. Helaas viel Asmik net buiten de prijzen.

Samenwerking met Wilde Ganzen

De actie “Thuis voor ieder kind’ heeft geleid tot een verdergaande samenwerking met Wilde Ganzen. Stichting Asmik is hier heel blij mee omdat zij ons (met hun expertise) goed kunnen ondersteunen bij toekomstige projecten in Armenië. De finale presentaties voor de actie ‘Thuis voor ieder kind’ zijn terug te vinden via onderstaande link:

https://www.wildeganzen-partinmaand.nl/nl/een-thuis-voor-ieder-kind