Stichting Asmik werkt samen met Marloes de Jong en Ingeborg Snel, zij zijn experts op het gebied van zintuiglijke ontwikkeling en hebben al meerdere workshops via Zoom gegeven aan de Therapeuten in Armenië.
Dit was een grote wens sinds de snoezelruimte in Nor Kharberd in gebruik is genomen. Deze Zoom workshops werden met veel interesse gevolgd, maar het op afstand lesgeven bleek toch zijn beperkingen te hebben, daarom is besloten om de workshops in Armenië te gaan geven. Marloes en Ingeborg waren bereid om dit op zich te gaan nemen.
Zij zijn de afgelopen week naar Armenië afgereisd om ter plekke vier workshops voor Armeense professionals te geven, twee dagen in Nor Kharberd en twee dagen in het kindertehuis in Guymri.
In deze workshops werd er aandacht besteed aan de inzet van de 7 zintuigen.
50 therapeuten hebben in totaal  met groot succes deelgenomen aan de workshops. de therapeuten namen enthousiast deel aan de vele en gevarieerde oefeningen en lieten blijken er veel van te hebben opgestoken.
Deze scholing van de therapeuten kan  samen met de ingerichte snoezelruimtes een positief effect hebben op de ontwikkeling van de kinderen in beide instellingen.