ArchiefNieuwsbrief

Nieuwsbrief 2020

By 2 oktober 2020 No Comments

Corona in Armenië

Ook in Armenië heeft het coronavirus hard toegeslagen. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de projecten die door Stichting Asmik zijn opgestart. Onze geplande reis van eind september kon niet doorgaan. Daarom zijn we genoodzaakt begeleiding op afstand te doen.

Onze projecten: een update

Het mobiele team werd vlak voor de coronacrisis voortvarend opgestart. Vier gezinnen kregen wekelijks (naar behoefte) bezoek van een fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker of psycholoog. Helaas moest het team na de uitbraak pas op de plaats maken. Inmiddels is dit project weer voorzichtig gestart. De eerste huisbezoeken hebben al plaatsgevonden.

Een internetcafé voor Armen gaat niet door; er zitten teveel haken en ogen aan het project waardoor het onverantwoord is hiermee door te gaan. Wel wordt er gekeken of er voor Armen een andere vorm van dagbesteding mogelijk is.

Snoezelruimte

Het realiseren van een snoezelruimte in het tehuis Nor Kharbert verloopt trager dan gewenst maar… de fondsenwerving voor dit project is een succes! We gaan de komende tijd materialen aanschaffen voor de inrichting. In Nor Kharbert ligt een plan klaar om de snoezelruimte op te knappen.

Het bestuur van Stichting Asmik zit dus niet stil. Er wordt hard gewerkt om met fondsenwerving projecten te kunnen bekostigen en uit te breiden!