Twee leden van het bestuur zijn de 2de week van oktober weer naar Armenië afgereisd. Het was een zeer nuttig bezoek.

Het doel was naar dorpen te gaan en daar gezinnen te bezoeken die een gehandicapt familielid hebben of bejaarden onderhouden. Deze gezinnen willen wij eenmalig helpen met wat deze families hard nodig hebben voor het ontwikkelen en onderhouden van hun gehandicapte kind(eren).

Op vrijdag 10 oktober hebben we met 2 dames, die beiden vrijwilligers zijn bij plaatselijke organisaties, deze gezinnen bezocht. Deze vrijwilligers werken sinds een paar maanden nauw met elkaar samen, een arts en een onderwijzeres. Deze vrijwilligers komen regelmatig in deze gezinnen en adviseren en begeleiden deze gezinnen.

Wij zijn zelf bij 4 gezinnen geweest met schrijnende gevallen. Kinderen met een zware beperking die de hele dag op bed of op 2 stoelen liggen. Vanwege de zeer beperkte begeleiding in het verleden zijn deze kinderen vaak scheef gegroeid.

Voorzieningen zoals een fysiotherapeut zijn er niet of kunnen niet betaald worden door de familie. Ondanks deze moeilijke situatie werden wij hartelijke ontvangen en stond er een tafel gedekt met koffie en lekkernijen voor ons klaar.

Via deze 2 vrijwilligers konden wij overleggen wat er hard nodig was en welke wensen de ouders hadden voor hun kind. Wij hebben de ouders beloofd te kijken naar 2de hands aangepaste kinderstoelen, aangepaste buggy’s, Fatboy zitkussens en een Fatboy hangmat.

Later zijn we naar de inrichting Nor Karberd geweest waar we al vele jaren komen en al veel activiteiten financieel hebben ondersteund. En niet zonder succes. Ook daar werden we hartelijk ontvangen en weer valt het ons op dat er bewoners zijn die ons herkennen, om de nek vliegen of ons bij naam roepen.

Wij hebben een rondleiding gekregen door het huis en zagen dat de bedboxen, die wij daar hebben laten maken, goed in gebruik zijn. Zo ook de zadelkrukken die op de groepen staan bij de dubbel gehandicapte kinderen. Deze worden door de verzorgers gebruikt tijdens het eten geven. Maar bijvoorbeeld ook de kinderbuggy en de oranje douchebrandcar die wij begin dit jaar hebben verstuurd zijn goed in gebruik.

Namens Nor Kharberd hartelijke dank voor de gevers.

We hebben kunnen zien dat lokalen zijn opgeknapt en deze zagen er weer fris uit met een mooie lichte kleur verf op de muren.

Wij zijn met de directeur naar een klein dorpje geweest waar een oud gebouw staat. Daar wil de directeur een dagcentrum realiseren voor 15 kinderen die thuis wonen. Zo kunnen de ouders ook aan het werk en krijgen de kinderen speciale aandacht en zorg. Zijn vraag naar ons is om te helpen bij de inrichting van het dagcentrum met speciale tafels en stoelen. Deze kunnen worden gemaakt bij de plaatselijke timmerman.

Na alle inventarisaties hebben wij als bestuur overlegd en kunnen wij dankzij uw financiële steun een aantal activiteiten ondersteunen en realiseren. Wij hebben ons fiat gegeven aan de directeur van Nor Karberd om de inrichting van het dagcentrum voor een deel te financieren. Tevens zijn er 2 Fatboy’s gekocht en een hangmat(Fatboy). Binnenkort zal een tweede hands aangepaste kinderstoel aangeschaft worden.

Alle materialen zullen binnenkort vervoerd worden naar Armenië.

Het was een zeer zinvol bezoek en voorlopig kunnen wij als Stichting nog veel betekenen voor de kinderen in Nor Kharberd en de kinderen met een beperking die nog thuis wonen.